Het verhaal van

Jondalar van Heugten

“Bij Dirkzwager krijg je veel ruimte om jezelf te ontwikkelen. Er wordt veel van je verwacht, je moet een bepaalde drive hebben en we werken niet altijd van negen tot vijf. Maar daar staat tegenover dat je op een goede manier snel veel verantwoordelijkheden krijgt en ‘het vak’ leert.”
Hoe ben je bij Dirkzwager terechtgekomen?
In 2011 ben ik begonnen met de hbo-opleiding Fiscaal recht & Economie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Tijdens het vierde jaar heb ik een half jaar stage gelopen en mijn afstudeerscriptie geschreven bij Loyens & Loeff in Oosterbeek. Dit beviel van beide kanten erg goed, dus toen ben ik gebleven als werkstudent. Intussen volgde ik de pre-master en een master Fiscaal Recht aan Tilburg University. Nadat ik in juli 2017 was afgestudeerd ben ik op 1 september 2017 vast in dienst getreden bij Loyens & Loeff, in de Family Owned Business & Private Wealth-praktijk.

In 2018 werd onze vestiging in Oosterbeek gesloten. Mijn collega’s en ik konden naar een vestiging in de Randstad gaan, maar wij zijn het gesprek aangegaan met andere kantoren en hebben er met de hele sectie voor gekozen om naar Dirkzwager over te stappen. Van die overstap heb ik nooit spijt gekregen. Sindsdien ben ik mij meer gaan richten op vastgoed en bijbehorende structurering.

Waarom heb je voor Dirkzwager gekozen?
Ik had het bij Loyens & Loeff goed naar mijn zin, dus in eerste instantie heb ik wel even overwogen om naar de Randstad te gaan. Toch heb ik besloten om dat niet te doen. Ik kom uit Rhenen en wilde liever hier in de omgeving blijven wonen en werken. En ik vond het een uitdaging om met het hele team bij een nieuw kantoor aan de slag te gaan, ook hier weer de samenwerking aan te gaan met notarissen en advocaten én samen te werken aan de groei van het kantoor.

Wat vind je het leukste aan je werk?
De dynamiek in de samenwerking met de andere juridische ‘bloedgroepen’ is wat ik erg leuk vind aan mijn werk. Ieder denkt vanuit zijn of haar eigen expertise. Ik werk voornamelijk binnen de Vastgoedsectie en daar is vaak behoefte aan multidisciplinair advies, zowel van fiscalisten als van civilisten en notarissen. Dat samenspel bevalt mij erg goed.
Daarnaast is mijn werk erg afwisselend. Ik heb veel contact met cliënten, publiceer artikelen op de website en in vakbladen en geef regelmatig een cursus.

Hoe ervaar je de cultuur en de sfeer bij Dirkzwager?
Bij Dirkzwager krijg je veel ruimte om jezelf te ontwikkelen. Er wordt veel van je verwacht, je moet een bepaalde drive hebben en we werken niet altijd van negen tot vijf. Maar daar staat tegenover dat je op een goede manier snel veel verantwoordelijkheden krijgt en ‘het vak’ leert. Daardoor ontdek je wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Wat mij daar erg in aanspreekt is dat je echt je eigen weg mag kiezen en je hulp krijgt als die je nodig hebt. Ik wilde bijvoorbeeld graag artikelen schrijven voor een vakblad, daar krijg ik alle ruimte voor. Maar ook als je cursussen wilt volgen of geven of bijvoorbeeld wilt promoveren is daar ruimte voor. Zolang datgene wat jij wilt ook past bij de organisatie is er veel mogelijk.

Verder werken hier veel jongen mensen in een open en positieve sfeer. We doen veel sociale dingen met elkaar. Met de sectie hebben we elk jaar een barbecue en een uitje, pas was er nog een borrel en een pubquiz. En na de wekelijkse kantoorborrel gaan we vaak nog even met elkaar de stad in. Maar ook kantoorbreed wordt er veel georganiseerd. Binnenkort is er een kantoorfeest en we maken elk jaar een skitrip. 

Hoe zit het met de balans tussen werk en privé?
We zijn wel een kantoor waar hard gewerkt wordt, maar de work life balance is zeker in orde. Het kantoor is hier ook veel mee bezig. Soms hangt het natuurlijk ook af van de sectie waar je werkt. Als je als fiscalist bijvoorbeeld midden in een transactie of overname zit, moet je soms even pieken. Maar dan kan je op andere momenten weer een stapje terug doen.

Ook is het mogelijk om thuis te werken. Op dit moment zien we een tendens dat collega’s een of meer dagen per week thuiswerken. Daarin word je vrijgelaten. Persoonlijk werk ik liever op kantoor, dus meestal ben ik er wel zo’n vier dagen per week.

Nader kennismaken met Jondalar?

Mis nooit meer een interessante vacature

Stel een job alert en krijg de nieuwste relevante vacatures in je inbox!