Leren door te doen

Stages

Een kijkje in de keuken. Of een springplank naar je eerste baan. Hoe jij je stage ook ziet, bij Dirkzwager ben je van harte welkom. Bij ons ben je volwaardig lid van het team, leer je vooral door te doen en word je overal bij betrokken.

Een stage bij Dirkzwager

Tijdens je stage krijg je de mogelijkheid om kennis te maken met de verschillende secties en vakgebieden van Dirkzwager. Je kunt bij ons zowel binnen de advocatuur als binnen het notariaat en onze fiscale sectie stage lopen. Een combinatie is ook mogelijk.
Zo kom je erachter of de advocatuur, het notariaat of het fiscale werk bij je past. En natuurlijk ook of Dirkzwager een kantoor is dat je aanspreekt!

Stage student-stagiair (WO)

Als student stagiair(e) bij Dirkzwager ga je leren, maar vooral ook doen. Wij nemen je dus vanaf het begin mee in onze dagelijkse praktijk: je doet literatuur- en jurisprudentieonderzoek en schrijft mee aan memo’s, processtukken, aktes of fiscale adviezen. Ook word je betrokken bij besprekingen met cliënten. En loop je stage binnen de advocatuur? Dan ga je natuurlijk ook mee naar zittingen.
Natuurlijk ben je ook van harte welkom bij interne cursussen, lezingen, jurisprudentielunches en kantoorborrels. Loop je stage in de advocatuur? Dan kun je ook mee naar activiteiten van de Jonge Balie. Voor stagiaires in het notariaat geldt hetzelfde, maar dan voor de Vereniging voor Jonge Kandidaat-Notarissen.

Stage Advocatuur

Tijdens je stage bij Dirkzwager is het mogelijk op één of twee secties stage te lopen. In het laatste geval wissel je halverwege je stage van sectie. Je kunt kiezen uit de volgende secties: Aansprakelijkheid & Verzekering, Arbeidsrecht, Gezondheidszorg, Fiscaal recht, IE, IT & privacy recht, Ondernemingsrecht en Overheid & Vastgoed. 

Stage Notariaat

Als stagiair(e) op het notariaat verricht je werkzaamheden voor de sectie Overheid & Vastgoed en/of Ondernemingsrecht. Het is mogelijk om één van deze secties te kiezen of om op beide secties stage te lopen.  Bij Dirkzwager werken de notarissen regelmatig samen met advocaten en fiscalisten aan grote projecten. Tijdens je stage krijg ook jij de kans om te kijken of dit bij je past.

Stage Fiscaal

Als je stage loopt bij ons fiscale sectie vallen je werkzaamheden binnen de volgende rechtsgebieden: Vennootschapsbelasing, Inkomstenbelasting, Btw, Overdrachtsbelasting, Loonheffingen/sociale verzekeringen, Internationaal belastingrecht en Verhuurdersheffing. Bij Dirkzwager werken onze fiscalisten regelmatig samen met advocaten en notarissen. Tijdens je stage krijg ook jij de kans om te kijken of dit bij je past.

Praktische Informatie

Duur van de stage

Een stage duurt acht weken. In overleg is het – bij uitzondering – mogelijk de stage anders in te richten. Het is niet mogelijk minder dan vier dagen stage te lopen per week.

Combinatiestage

Het is mogelijk een stage in de advocatuur te combineren met een notariële of fiscale stage.

Huisvesting

Wanneer je verder weg woont kun je op zoek naar een woonruimte in de regio Arnhem/Nijmegen en komen wij je tegemoet in de huisvestingskosten (in de plaats van een eventuele reiskostenvergoeding). Deze vergoeding bedraagt maximaal € 400,- per maand.

Reiskosten

Wij bieden een reiskostenvergoeding.


Stagevergoeding

De stagevergoeding bedraagt € 850,- bruto per maand.

Mogelijke startdata

 • Maandag 1 (2) januari 2024
 • Maandag 29 januari 2024

 • Vrijdag 1 maart 2024
 • Maandag 1 april 2024
 • Woensdag 1 mei 2024
 • Maandag 3 juni 2024
 • Maandag 1 juli 2024
 • Donderdag 1 augustus 2024
 • Maandag 2 september 2024
 • Dinsdag 1 oktober 2024
 • Vrijdag 1 november 2024
 • Maandag 2 december 2024

Overige stages (MBO/HBO)

Ben jij hbo of mbo-student? Ook dan kan je bij ons stage lopen. Dit kan binnen de advocatuur, het notariaat of bij de fiscalisten. Maar het kan ook bij Business Services. Hoe en wat precies hangt ook af van jouw opleiding en de mogelijkheden binnen ons kantoor. We denken graag met je mee!

Wil je meer weten over een stage?

Mis nooit meer een interessante vacature

Stel een job alert en krijg de nieuwste relevante vacatures in je inbox!