Daag jezelf uit bij Dirkzwager

Advocatuur

Als advocaat bij Dirkzwager werk je in een uitdagende omgeving. Je adviseert, onderhandelt en procedeert in vaak complexe zaken. En je werkt samen met de beste specialisten, in een omgeving waarin naast de cliënt ook jouw ontwikkeling centraal staat.

Wanneer kom je kennismaken?

Werken bij Dirkzwager betekent werken voor een top 15 kantoor: complexe juridische uitdagingen, veel gespecialiseerde collega’s en volop mogelijkheden om door te groeien.
Bij Dirkzwager werk je bovendien voor veel verschillende cliënten: van grote (internationale) ondernemingen, financiële instellingen en verzekeraars tot (semi-)overheids- en zorginstellingen.
Met ruim 25 specialisten is de sectie Aansprakelijkheid & Verzekering een van de grootste schadesecties van Nederland. We werken met name voor verzekeringsmaatschappijen en bedrijven. In opdracht van aansprakelijkheidsverzekeraars werken wij ook voor de bij hen verzekerde bedrijven, overheden en particulieren. We houden ons bezig met het aansprakelijkheidsrecht in brede zin, het schadevergoedingsrecht en het verzekeringsrecht. Binnen de sectie is er veel aandacht voor kennisontwikkeling en het delen van kennis. Via blogs, publicaties en cursussen houden we (potentiële) cliënten actief op de hoogte van de laatste juridische ontwikkelingen.
De sectie Arbeidsrecht van Dirkzwager bestaat op dit moment uit 18 advocaten die zich volledig toeleggen op het arbeidsrecht. Dat maakt ons tot echte specialisten. Wij zijn actief voor ondernemers, bestuurders, directies en afdelingen personeelszaken. Maar ook individuele werknemers kunnen bij ons terecht.
De kandidaat-notarissen en notarissen van de sectie Familierecht hebben veel persoonlijke aandacht voor onze cliënten. Mensen die bij ons advies vragen, komen immers voor zeer persoonlijke zaken, van een samenlevingsovereenkomst tot een testament. Voor veel cliënten werken wij al jaren, zelfs van generatie op generatie.
De sectie Gezondheidszorg van Dirkzwager is marktleider in juridisch en fiscaal advies voor de zorgsector. Onze advocaten, notarissen en fiscalisten werken voor een breed scala aan zorginstellingen, zoals (universitaire) ziekenhuizen, zelfstandige behandelcentra, ggz-instellingen, gehandicaptenzorginstellingen, verpleeg- en thuiszorginstellingen en individuele medisch specialisten. Binnen de sectie heeft iedere specialist een eigen aandachtsgebied, zoals zorginkoop & aanbesteding, mededingingsrecht, gezondheidsrecht, medische aansprakelijkheid, tuchtrecht en governance & ondernemingsrecht.
De sectie IE/IT & Privacy is een hecht en ambitieus team van ruim 10 gespecialiseerde collega’s. We werken voor een zeer diverse cliëntenkring, die varieert van het MKB tot beursgenoteerde ondernemingen uit verschillende branches. Ook werken we veel voor zorg- en onderwijsinstellingen, overheden en IT- en internetbedrijven. Binnen de sectie is er veel aandacht voor kennisontwikkeling en verdieping. De laatste ontwikkelingen worden op de voet gevolgd en gedeeld in wekelijkse jurisprudentie-, modellen- en themalunches (soms met externe sprekers). Ook publiceren we veel over juridische onderwerpen die voor de praktijk en voor onze opdrachtgevers relevant zijn. Over deze onderwerpen geven we ook regelmatig workshops, lezingen en seminars.
Bij de sectie Ondernemingsrecht bestaat uit ruim 110 collega’s: advocaten en (kandidaat-)notarissen die zich specifiek richten op de ondernemerspraktijk. Wij zijn actief voor middelgrote en grote (nationale én internationale) bedrijven, maar ook voor de eenmanszaak of starter. Binnen de sectie is daarnaast zeer specifieke kennis aanwezig van de zorg- en welzijnssector en het onderwijs. Wij stemmen onze diensten af op de vraag van de cliënt: voor kleinere ondernemers zijn wij de allround juridisch adviseur of huisnotaris; voor grotere bedrijven de juridische sparringpartner van de directie en bedrijfsjurist. En voor grote opdrachten stellen we teams samen met meerdere advocaten, notarissen en fiscalisten.
Binnen Dirkzwager heeft de vastgoedbranche onze bijzondere aandacht. Een grote groep juristen is frequent actief voor vastgoedcliënten. Dit zijn met name grote regionale en landelijke opdrachtgevers, waaronder multinationals, institutionele beleggers en (semi-)overheden, maar ook makelaars, aannemers, projectontwikkelaars, woningcorporaties en instellingen in de gezondheidszorg.

Meer weten? Neem contact met mij op

Mis nooit meer een interessante vacature

Stel een job alert en krijg de nieuwste relevante vacatures in je inbox!