Het verhaal van

Anouk Bisseling

“Je kunt bij Dirkzwager direct heel zelfstandig aan de slag. Ondanks dat de zaken best complex en uitdagend zijn, krijg je al snel je eigen dossiers en heb je veel persoonlijk contact met cliënten.”
Hoe ben je bij Dirkzwager terechtgekomen?
Ik ben in september 2007 bij Dirkzwager terechtgekomen, na mijn studies Nederlands Recht en Notarieel Recht. Tijdens mijn notariële studie werkte ik bij een klein plaatselijk notariskantoor. Ik had al snel door dat die standaardpraktijk niet bij paste. Daarom heb ik na mijn studie gesolliciteerd op de vacature voor kandidaat-notaris Commercieel Vastgoed bij Dirkzwager. Ik werd aangenomen en ben nooit meer weggegaan. In 2015 werd ik toegevoegd notaris en in 2019 notaris. In al die jaren is de sectie Vastgoed flink uitgebreid. Op dit moment bestaat onze sectie uit ongeveer 90 collega’s en zijn we een van de grootste secties binnen Dirkzwager.

Waarom koos je voor Dirkzwager?
Ik vind het een uitdaging om juridisch inhoudelijk complexe zaken te doen, waarbij je echt het goederenrecht in moet duiken. Dat kan hier. Daarnaast vind ik het leuk om met onze cliënten in teamverband te werken. We bedienen al heel lang een vaste groep cliënten, een aantal van hen ken ik al sinds mijn komst bij Dirkzwager in 2007. Zij voelen bijna als collega’s. Inmiddels weet ik ook wanneer hun kinderen jarig zijn en wat nog meer in hun leven speelt. En omdat het vrijwel allemaal zakelijke cliënten zijn, kunnen we snel schakelen en op gelijkwaardig niveau sparren met hun juridische professionals. Dat werkt prettig.

Binnen Dirkzwager zijn we in de loop der jaren ook steeds meer in teamverband gaan werken. Afhankelijk van de opdracht kunnen we een projectteam samenstellen met (kandidaat) notarissen, advocaten, fiscalisten en ondersteuning. Als notariaat zitten we daardoor veel eerder aan tafel dan voorheen, waardoor we meer invloed kunnen uitoefenen op de onderhandelingen. En daarmee ook op het resultaat. We werken dan ook niet meer altijd vanuit een klassieke notariële rol, maar treden ook regelmatig op als partijadviseur. Uiteraard wel met onze notariële bril op. Dat maakt het werk voor ons interessant en voor onze cliënten is het een meerwaarde.

Waarom zouden andere juridische professionals voor Dirkzwager moeten kiezen?
Je kunt bij Dirkzwager direct heel zelfstandig aan de slag. Ondanks dat de zaken best complex en uitdagend zijn, krijg je al snel je eigen dossiers en heb je veel persoonlijk contact met cliënten. Uiteraard word je daarin goed begeleid. En de deuren staan hier letterlijk altijd open, we lopen dus gemakkelijk bij elkaar binnen om even te sparren.

Ook krijg je hier veel vrijheid. Om een specialisme te kiezen bijvoorbeeld, maar ook om je eigen werk flexibel in te delen. Zo kan je als kandidaat-notaris ook vier dagen werken en heeft iedereen een goede thuiswerkplek.

We werken hard, maar de sfeer is ook goed. Zo werkt hier een grote groep jonge mensen die niet in deze omgeving heeft gestudeerd: professionals die graag bij Dirkzwager wilden werken en hier in de buurt zijn komen wonen, zonder dat zij direct een groot sociaal netwerk hadden. Dat netwerk hebben ze er bij ons bijgekregen. Je ziet dat die groep naar elkaar toetrekt en ook buiten het werk regelmatig leuke dingen met elkaar doet. Maar ook kantoorbreed wordt er veel tijd en energie gestoken in leuke sociale dingen: uitjes, etentjes, borrels; allemaal zaken die het werk nog leuker maken!

Nader kennismaken met Anouk?

Mis nooit een interessante vacature

Stel een job alert en krijg de nieuwste relevante vacatures in je inbox!