Het verhaal van

Mart van Braak

Maak kennis met Mart van Braak, advocaat Arbeidsrecht én een van de deelnemers aan onze eerste Masterclass. Hoe heeft hij de Masterclass ervaren? En klopten zijn verwachtingen over het werkende leven bij Dirkzwager?
Hoe ben je bij onze Masterclass terecht gekomen?
Tijdens mijn studie heb ik deelgenomen aan het masterprogramma Masterclass Burgerlijk recht (Radboud Universiteit). Als onderdeel van het programma bezochten we een aantal deelnemende kantoren, waaronder Dirkzwager. Tijdens het kantoorbezoek dacht ik: hier zou ik willen werken.

Waarom heb je uiteindelijk voor Dirkzwager gekozen?
Nadat ik had deelgenomen aan de Dirkzwager Masterclass en daar mijn (toekomstige) collega’s leerde kennen en werd ik bevestigd in mijn gevoel. Kort daarna kwam er een vacature voor advocaat-stagiair arbeidsrecht. Toen heb ik niet lang hoeven twijfelen.

Wat zou je een vriend(in) vertellen die Dirkzwager overweegt?
Ik zou diegene aanraden om te solliciteren voor de Dirkzwager Masterclass. Op die manier krijg je tijdens twee leuke (intensieve) dagen een goed beeld van wat Dirkzwager te bieden heeft.

Zijn je verwachtingen door je praktijkervaring(en) veranderd?
Die verwachtingen zijn uitgekomen. Met name de afwisseling van de werkzaamheden spreekt mij aan. Je moet steeds verschillende vaardigheden gebruiken. Zo heb ik het ene moment telefonisch contact met een HR-functionaris over een ad hoc probleem, het andere moment sta ik in de rechtszaal te pleiten, geef ik een lezing aan cliënten of schrijf ik een processtuk.

Wat is je guilty pleasure?
Mijzelf dansjes laten aanleren door mijn vriendin, die dansdocent is. En ik mis geen aflevering van Veronica Inside.

Wat wilde je worden toen je opgroeide?
Als klein jongetje wilde ik presentator worden. Ook organiseerde ik zelf voetbaltoernooien, die ik later (als ik groot zou zijn) op grote schaal wilde blijven organiseren. Vanaf mijn derde jaar op de middelbare school wist ik het zeker: ik wilde (toch) advocaat worden.

Wat zijn interesses/hobbýs buiten de wet?
Ik houd van sporten naast mijn werk: zaalvoetbal, tennis en fitness. Daarnaast lees ik graag, houd ik van gezelligheid met vrienden en ga ik (soms iets te vaak) uiteten. En (natuurlijk) Netflix!

Nader kennismaken met Mart?

Mis nooit een interessante vacature

Stel een job alert en krijg de nieuwste relevante vacatures in je inbox!